FirePro® aerosol brandonderdrukking

FirePro is dé specialist op het gebied van unieke brandpreventie- en blussystemen. Firepro heeft jarenlange kennis en ervaring en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve systemen die passen bij de trends en ontwikkelingen van de markt.

Op vandaag is er nog geen wetgeving betreffende de veilige opslag en handling van lithium batterijen. Toch speelt Firepro in op deze gevaren en heeft preventief testen ondergaan. In samenwerking met het bureau KIWA heeft het brandpreventiesysteem een officiële keuring ontvangen.  

Onze intelligente brandwerende kast

Het Lithium-ion brandpreventie- en blussysteem van FirePro Belgium (www.fireproBelgium.be) werkt met de condensed aerosol technologie. Om de unieke werking van deze technologie goed uit te kunnen leggen kijken wij eerst naar de traditionele installaties.

Een traditioneel sprinklerinstallatie werkt met water wat juist als accelerator werkt op een Lithium-ion brand met explosies als gevolg. Daarnaast veroorzaakt water ook veel blijvende schade aan alle opgeslagen Lithium-ion materialen met een onnodig hoog schadelevel.

FirePro werkt exclusief met een aerosol blussysteem. Hierbij komt er geen water vrij, maar een gas die opgebouwd is uit verschillende elementen.

Een brand is een snelle opeenvolging van chemische en fysische reacties tussen atomen en moleculen (vrije radicalen).

Wanneer de, door FirePro ontwikkelde, aerosol vrijkomt tijdens een brand zorgt deze er zeer snel voor dat de vrije radicalen zich niet meer kunnen binden aan elkaar. Het systeem zorgt ervoor dat zuurstof en brandstof niet meer met elkaar kunnen vermengen.

Hierdoor kan de brand zich niet verder uitbreiden, ontstaan er geen gevaarlijke Lithium-ion gassen en is er geen explosie gevaar.

Vanwege de snelle ontwikkeling van een Lithium-ion brand is het FirePro blussysteem uitgerust met een zeer snelle branddetectie. Deze activeert het blussysteem voordat de brand grote vormen aanneemt.

Onze intelligente
brandwerende kast

1

Schakelkast

2

Geforceerde ventilatie

3

Firepro aerosol blussysteem

4

Rook & temperatuur detectie

5

Geperforeerde legborden

6

Laadstrips

Intelligente brandwerende kast

Voordelen van FirePro bij Lithium-ion brandpreventie:

Lithium Storage

Innovatief en uniek is zijn soort

Lithium Storage

Zeer effectief

Lithium Storage

Minimaliseert de gevolgschade

Lithium Storage

Onschadelijk voor mens, milieu en de opgeslagen apparatuur.

Lithium Storage

Meest gecertificeerd

Lithium Storage

Duurzaam